از دیرباز تاکنون، سرمایهگذاری در طلا، جزو محبوبترین روشهای سرمایهگذاری بوده است. در بسیاری از کشورها، طلا گزینهای مطلوب جهت افزایش امنیت داراییها در برابر تورم به حساب میآید.
در این مقاله از مجموعه مقالات آموزش سرمایه گذاری، به آموزش سرمایهگذاری در طلا بررسی مزایای سرمایهگذاری در طلا، چرایی سرمایهگذاری طلا و انواع سرمایهگذاری در طلا میپردازیم. با ما همراه باشید!
چرا آموزش سرمایهگذاری در طلا
سرمایهگذاری در طلا یکی از روشهای محبوب برای حفظ ارزش سرمایه است. طلا به عنوان یکی از محصولات باارزش در بازار جهانی شناخته میشود و به دلیل ویژگیهای خاص خود، همیشه مورد توجه سرمایهگذاران بوده است.
مزایای سرمایهگذاری در طلا چیست؟
یکی از مزایای سرمایهگذاری در طلا، این است که طلا به عنوان یکی از محصولات با ارزش در بازار جهانی شناخته میشود و به دلیل ویژگیهای خاص خود، همیشه مورد توجه سرمایهگذاران بوده است. همچنین، سرمایهگذاری در طلا به دلیل پایداری ارزش طلا، میتواند به عنوان یک راه حفظ ارزش سرمایه مورد استفاده قرار گیرد.
علاوه بر این، سرمایهگذاری در طلا میتواند به عنوان یک راه برای تنوع سبد سرمایهگذاری مورد استفاده قرار گیرد. با سرمایهگذاری در طلا، سرمایهگذار میتواند از تغییرات بازار سرمایه در دیگر صنایع مستقل شود و از این طریق، ریسک سرمایهگذاری خود را کاهش دهد.
چرا باید روی طلا سرمایهگذاری کنیم؟
طلا این کالای با ارزش در بازار جهانی به دلیل ویژگیهای خاص خود مثل ثابت بودن شرایط ظاهری، همواره گزینه مورد توجهی برای سرمایهگذاران بوده است. ارزش طلا پایدار است و در برابر تورم و نوسانات بازار سرمایه مقاوم است. به علاوه، طلا به عنوان محصولی که همیشه وجود دارد، در هر زمان و در هر شرایطی قابل خرید و فروش است.
روشهای سرمایهگذاری در طلا
برای سرمایهگذاری در طلا، 3 روش کاربردی وجود داردکه به شرح زیر است:
- خرید فیزیکی طلا: خرید فیزیکی طلا و سکه از دیرباز از روشهای رایج در بازار بوده است. در ایران انواع مختلف سکه اعم از سکههای گرمی، ربعسکه، نیمسکه، سکه تمام بهار آزادی، شمش و… در دسترس است. متداولترین نوع عیار طلا نیز، عیار 18 است. هنگام به کارگیری روش فیزیکی این نکته را در نظر بگیرید و توجه داشته باشید که سکه در ایران ممکن است با حباب قیمتی روبرو باشد.
- گواهی سپرده طلا: گواهی سپرده کالایی ورقه بهاداری است که موید مالکیت دارنده آن بر مقدار معینی کالای سپرده شده به انبار است و پشتوانه آن قبض انبار صادر شده توسط انباردار است. این گواهی ورقه بهاداری است که نشاندهنده مالکیت روی دارایی است. داراییها در انبارها قرار دارند. برای مثال بانک رفاه کارگران انباری برای سکۀ طلا در اختیار دارد. شما دراین روش، به یک کد بورسی احتیاج دارید و کارشناسی، انبارداری و ارزیابی آن، هزینه دارد.
- صندوقهای مبتنی بر طلا: صندوقهای سرمایهگذاری برمبنای میزان داراییهایی که روی آنها سرمایهگذاری میکنند؛ دستهبندی میشوند. صندوق کالایی قابل معامله (ETC) یکی از ابزارهای مالی جدید هستند که به سرمایهگذاران این امتیاز را میدهند که به جای خرید و نگهداری کالا و تحمل هزینههای حملونقل، انبارداری و خسارتهای احتمالی آن، اوراق این صندوقها را بخرند. با خرید این اوراق، سرمایهگذار در کنار داشتن مالکیت کالای خود، مسئولیت نگهداری از آن را بر عهده ندارد.بیشتر داراییهای این نوع از صندوقها گواهیهای سپرده هستند. در واقع، طلا و سکه ماهیت سرمایهگذاری این صندوقها را تشکیل میدهد و اگر قصد سرمایهگذاری در این نوع از دارایی را دارید، این صندوقها نیز شما را از تغییرات نرخ این بازار بهرهمند میکند.
معایب سرمایهگذاری در طلا
از معایب سرمایهگذاری در طلا:
- طلا هیچ درآمدی ندارد: این کالا به عنوان یک ابزار حفظ ارزش سرمایه مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، سرمایهگذاری در طلا ممکن است با هزینههای بالایی همراه باشد. ریسک این نوع از سرمایهگذاری، در کوتاهمدت بالاست و ممکن است موجب کم و زیاد شدن اصل سرمایه اولیهتان بشود.
- نوسانات بازار طلا: با هر اتفاقی که در سیاست و اقتصاد میافتد؛ قیمت طلا به شکل سرسامآوری صعود یا نزول مییابد و بدون آگاهی کافی درباره این نوع از سرمایهگذاری، احتمال ریسک بالا میرود.
- خطر سرقت طلا: با خرید مقدار زیاد طلا، خطر نحوه نگهداری و ترس از دزدیده شدن کالا وجود دارد.
نتیجهگیری
همانطور که اشاره کردیم، سرمایهگذاری در طلا، از روشهای محبوب برای حفظ ارزش سرمایه است. با این وجود، باید به معایب سرمایهگذاری در طلا نیز توجه کرد. برای انتخاب روش مناسب سرمایهگذاری در طلا، بهتر است با مشاوران مالی مجرب مشورت کنید موسسه ثروت آفرینان در زمینه آموزش سرمایهگذاری و انواع آن، فعال است و … . همچنین، برای خرید و فروش طلا، بهتر است با فروشندگان معتبر و با تجربه نیز همکاری کنید.
چقدر این پست مفید بود؟
روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.