0
تومان
0
تومان

تاثیر مدیریت منابع انسانی در کسب و کارها

دوره های آموزشی مدیریت منابع انسانی در ایران

آنچه در این مقاله می‌خوانید

()

اهمیت تاثیر مدیریت منابع انسانی در کسب و کارها از دستاوردهای روز دانش مدیریتی در دنیا محسوب می شود. مدیریت منابع انسانی پیش نیاز مهم برای بهبود و فضای کسب و کار است.

برای اینکه بتوان از این قلب تپنده در سازمان، به بالاترین بازدهی در کسب و کار رسید، لازم است شرکت ها و سازمان های داخلی و بین المللی، تعریف دقیق از مفهوم مدیریت منابع انسانی، اهداف و وظایف نظام مدیریت منابع انسانی داشته باشند تا با جذب و استخدام مدیر کارآمد و مسلط به اصول مدیریت منابع انسانی، موجب بهبود عملکرد نیروی انسانی شوند.

 

مدیریت منابع انسانی چیست؟

بسیاری از سازمان ها و شرکت ها از گذشته تاکنون، بخشی به عنوان مدیریت منابع انسانی دارند، اما تعریف دقیق مدیریت منابع انسانی چیست و چرا شرح وظایف این مدیران در تمام سازمان ها و شرکت ها یکسان نیست.

واحد مدیریت منابع انسانی، از وظایف مدیریتی می باشد که مسئولیت کلیه فعالیت ها و خط مشی های سازمان که مربوط به کارکنان است را برعهده دارد.

البته این تعریف از دیدگاه وظیفه گرایانه است و لیست وظایف و مسئولیت های واحد مدیریت منابع انسانی را یادآوری می کند. در تعریف دقیق تر مدیریت منابع انسانی می توان گفت، مدیر منابع انسانی، نقش جذب و استخدام همکاران و نیروی کار جدید را بر عهده دارد.

همچنین به ارزیابی عملکرد کارکنان و تعریف سیستم های پاداش می پردازد. یک مدیر منابع انسانی تلاش می کند تا محیطی سالم و منصفانه برای کارکنان ایجاد کند.

واحد مدیریت منابع انسانی لازم است به سازمان کمک کند تا در اهداف بلند مدت، با کمترین هزینه، موجب افزایش حداکثر کارایی نیروی انسانی شود.

 

مدیریت منابع انسانی چیست؟

هدف از مدیریت منابع انسانی چیست؟

بهبود فضای کسب و کار برای افزایش درآمد با کمترین هزینه، هدف مدیریت منابع انسانی است. در واقع بهبود و رونق فضای تولید و خدمات نتیجه برنامه ریزی مدیر منابع انسانی برای رشد اقتصادی می باشد؛ به گونه ای که فضای کسب و کار بستری مناسب برای مشارکت کارکنان در جهت رسیدن به اهداف بلند مدت سازمان باشد.

 

در گذشته، کارگران و نیروی کار به عنوان ابزاری غیر حرفه ای و موقت محسوب می شدند که به سادگی قابل جایگزینی بودند. به همین دلیل روحیه و انگیزه نیروی کار برای افزایش کارایی در بلند مدت اهمیتی نداشت و صرفا تنها شیوه افزایش کارایی منابع انسانی، اعمال  فشار و افزایش نظارت بود.

اما در دنیای امروز، شیوه اعمال فشار بر روی نیروی کار و تعویض نیروها، می تواند تاثیرات منفی به همراه داشته باشد؛ بنابراین هوشمندانه ترین راهکار برای افزایش بازدهی نیروی کار، استفاده از اصول مدیریت منابع انسانی است.

مدیر منابع انسانی می تواند برای ایجاد محیطی انگیزه بخش با فضایی منصفانه برای کارکنان برنامه ریزی می کند. به این ترتیب که سیستم مدیریت منابع انسانی را به گونه ای طراحی می کند که نیروی کار برای رسیدن به رفاه و حفظ جایگاه خود، در جهت افزایش بازدهی کسب و کار تلاش خواهد کرد.

از دیگر اهداف مدیریت منابع انسانی، به‌کارگیری صحیح نیروی کار در سمت مناسب شغلی است. سازمان با استفاده از اصول مدیریت منابع انسانی می تواند اطمینان حاصل کند که هر یک کارکنان توانمند، مهره ای هستند که دقیقا در جایگاه اصلی خود برای پیشبرد اهداف سازمان و کسب و کار قرار گرفته اند.

به طور مثال ممکن است یک نیروی کار، مناسب فعالیت در (واحد الف سازمان) نباشد؛ اما همان نیروی کار، به خوبی از عهده مسئولیت هایی که در (واحد ب سازمان)، می توان به او واگذار کرد، بر بیاید.

هدف از مدیریت منابع انسانی چیست؟

 

جایگاه مدیریت منابع انسانی در کسب و کارها

جایگاه مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای مختلف یکسان نیست. بسیاری از مدیران، تاثیرگذاری و نقش مدیریت منابع انسانی را مربوط به سازمان های بزرگ می‌دانند و تاثیر مدیریت منابع انسانی و ضرورت آن در سازمان ها و کسب و کارهای کوچک را نادیده می گیرند زیرا:

  • جایگاه مدیریت منابع انسانی در بسیاری از سازمان ها کوچک شمرده می شود. در حدی که حتی وظیفه مدیر منابع انسانی را حضور غیاب کارکنان، نگهداری پرونده ها و تنظیم جدول های اضافه کار و کسر کار برای محاسبه حقوق در نظر می گیرند.
  • این سازمان ها تعریف درستی از مدیریت منابع انسانی نداشته به همین دلیل جایگاه مدیریت منابع انسانی را بی اهمیت دانسته و حاضر نیستند حقوقی بابت این سمت به مدیران منابع انسانی پرداخت کنند.
  • برخی از مدیران نیز نقش و جایگاه مدیریت منابع انسانی در کسب و کار را به نوعی هنر کار کشیدن از نیروی کار می‌دانند به همین دلیل، این شغل را به رسمیت نمی شناسند و نقش مدیر منابع انسانی و واحد منابع انسانی را به عنوان نماینده ارتباط با نیروی کار و افزایش بهره وری و حفظ نیروی کار ماهر، نادیده می گیرند.
  • برخی دیگر از مدیران و سازمان ها نیز، واحد مدیریت منابع انسانی را با واحد تدارکات منابع انسانی یکسان در نظر می گیرند. به همین دلیل تمایلی به استفاده از استراتژی های مدیر منابع انسانی در استراتژی های سازمانی ندارند.
  • بنابراین می توان نتیجه گرفت که تنها سازمان ها و کسب و کارهایی می توانند از مزایای مدیریت منابع انسانی در افزایش درآمد و بهبود عملکرد کارکنان خود بهره‌مند شوند که تعریف صحیح از مدیریت منابع انسانی داشته باشند.

جایگاه مدیریت منابع انسانی در کسب و کارها

وظایف واحد مدیریت منابع انسانی

برای اینکه نقش و تاثیر مدیریت منابع انسانی را کامل تر شرح دهیم، به تعریف وظایف واحد مدیریت منابع انسانی می پردازیم. در واقع، تمام دستورالعمل ها، استراتژی های مربوط به فرایند استخدام، اخراج، اعطای پاداش، ارزیابی عملکرد و هر آنچه در جهت بهبود منافع سازمانی با کمک نیروی کار انجام می شود، از وظایف مدیریت منابع انسانی است.

در صورتی که مدیر منابع انسانی، به انجام وظیفه در مسئولیت های زیر نپردازد، صرفا مسئول حضور غیاب و محاسبه ساعت کار پرسنل برای محاسبه حقوق خواهد بود. مهمترین بخش های وظایف کلیدی مدیریت منابع انسانی شامل موارد زیر است:

  • ایجاد احساس امنیت در محیط کار برای کارکنان شایسته و توانمند
  • تعریف شاخص های عملکردی برای بهبود عملیات مرتبط با منابع انسانی
  • مدیریت فرایند استخدام، اخراج و استعفا کارکنان
  • مذاکره با نیروی کار برای پیدا کردن راهکارهایی جهت افزایش بازدهی عملکرد و تعریف سیستم پاداش و جریمه
  • استقرار و توسعه سیستم های اطلاعات مدیریت منابع انسانی
  • مدیریت فرایند جذب و استخدام نیروی کار جدید شامل تامین منابع انسانی، گزینش، استخدام و …
  • شناخت و مدیریت فرهنگ سازمانی در کسب و کار
  • حفظ روحیه و تقویت انگیزه کارکنان برای عملکرد بهتر
  • آموزش کارکنان و تلاش برای ارتقا دانش و مهارت منابع انسانی
  • طراحی شغل و تعریف جایگاه هر یک از کارکنان
  • همسوسازی کارکنان جدید با سازمان و کسب و کار
  • تفسیر و تبیین آیین نامه و قوانین اداری
  • برنامه ریزی برای ارزیابی عملکرد کارکنان
  • تجزیه و تحلیل شغل برای تعریف سیستم حقوق و دستمزد
  • و …

 

دوره های آموزشی مدیریت منابع انسانی در ایران

مدیریت منابع انسانی در ایران می توانند برای کسب مهارت در نظام مدیریت منابع انسانی از کلاس ها و دوره های آموزشی استفاده کنند. برای استفاده از دوره های آموزشی مدیریت منابع انسانی و مدیریت کسب و کار میتوانید در دوره MBA موسسه ثروت آفرینان ثبت نام کنید.

اگر می خواهید به صورت حرفه ای نیروی کار ماهر استخدام کرده و تیم سازی کنید، و با ایجاد انگیزه در منابع انسانی، به بهبود کسب و کار خود یا سازمان های بزرگ و کوچک کمک کنید، ثبت نام در دوره MBA مدیریت کسب و کار با سرفصل های مدیریت منابع انسانی مناسب شماست.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره آموزشی مدیریت منابع انسانی، با کارشناسان موسسه ثروت آفرینان تماس حاصل فرمایید.

 

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین دوره های آموزشی

دوره جامع کوچینگ سوئیسی