0
تومان
0
تومان

اثرات هوش کلامی در زندگی

اثرات هوش کلامی در زندگی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

()

سخن مثل یک شمشیر دو لبه است می‌توانید با انتخاب یک کلمه و گفتار درست سرنوشت مذاکره را به نفع خود تغییر بدهید و یا حتی بالعکس با انتخاب واژه اشتباه سر خود را بر باد بدیهم. می‌توان گفت که تمامی این دگرگونی‌ها نتیجه و اثر مهارت استفاده از هوشی به نام هوش کلامی است. در این مقاله قصد داریم در مورد اثرات هوش کلامی در زندگی صحبت کنیم.

تصور کنید چگونه زندگی شما پیش می‌رفت اگر می توانستید با استفاده از قدرت کلام همه را مسحور صحبت‌های خود کنید، به راحتی خواسته‌های خود را با دیگران در میان می‌گذاشتید و این توانایی را داشتید که برای رسیدن به اهداف خود دیگران را متقاعد کنید.

مواردی که ذکر شد همه معجزه هوش کلامی هستند. هوش در همه انسان ها وجود دارد، فقط میزان استفاده ازآن در هر کس متفاوت است و به سادگی می‌توانید با آموزش و تمرین هوش زبانی خود را تقویت کنید. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم هوش کلامی آشنا کنیم.

 

هوش کلامی چیست؟

هوش کلامی یا همان هوش زبانی نوعی هوش است که با به کارگیری آن در زندگی، کلام و سخن فرد جذابیت و اثرگذاری بیشتری پیدا می‌کند راه رسیدن به موفقیت را برایش هموارتر می‌سازد. هوشکلامی هنر به کار بردن کلمات و واژگان در صحبت‌های روزمره است. برای تقویت هوش کلامی می‌توانید دوره سخنوری و اعتماد به نفس را از سایت ثروت آفرینان تهیه کنید.

مفهوم هوش کلامی را برای اولین بار هوارد گاردنر(Howard Gardner) مطرح کرد. هوارد گاردنر یکی از پژوهشگران و نظریه پردازان معروف در حوزه علم مدیریت و علوم رفتاری است که کتاب های بسیاری را در این زمینه منتشرکرده است. یکی از مهم‌ترین نظریه‌هایی که گاردنر مطرح شد و در دنیا مورد استقبال قرار گرفت توسط گاردنر بود که به این نکته اشاره دارد که انسان علاوه بر IQیک سری هوش های دیگری هم دارد که آن را هوش های هشت گانه نامید. یکی از تئوری‌هایی که گاردنر مطرح کرد.

همان طور که می‌دانید، هوش کلامی یا زبانی یکی از هوش های هشت گانه گاردنر است که ما بیش از هر هوش دیگری به آن وابسته ایم. خواندن، نوشتن، حرف زدن با دیگران، حتی فکر کردن و… همه و همه در دنیایی هستند که از کلمات ساخته شده است.

اثرات هوش کلامی در زندگی

هوش کلامی، مهارتی است که به کمک آن می‌توانیم در دنیای کلمات اطلاعات را تحلیل کنیم. این که وسعت دایره لغات شما تا کجاست و قدرت هر یک از این واژگان چقدر است و به چه میزان می‌توانید با دیگران ساده و زیبا صحبت کنید تمامی این‌ها نشان دهنده توانایی شما در استفاده از هوش کلامی است.

  • به رشد و موفقیت در مسیر شغلی تان کمک می کند

حتما در زندگی با افرادی برخورد کرده‌اید که توانایی کلامی بالایی دارند. این افراد در مقابل کسانی که از توانایی کلام پایین تری برخوردار هستند زمانی که در شرایط مشابه قرار می‌گیرند با استفاده از این مهارت خود از سایرین پیشی می‌گیرند. بهتر است بدانید افرادی که هوش زبانی بالایی دارند مهارت‌های زیر را درخود پرورش داده‌اند:

جذاب و موثر صحبت می کنند.

از واژه ها و کلمات به موقع، درست و به جا استفاده می کنند.

به سخنان و صحبت‌های دیگران خوب گوش می‌دهند.

توانایی متقاعدسازی و قانع کردن دیگران با استفاده از کلمات و واژگان را دارند.

و معمولا افراد از هم صحبتی با آنها لذت می برند.

داشتن این مهارت ها باعث می‌شود در مسیر زندگی و شغلی به رشد وموفقیت برسند و دست‌یابی به چشم‌اندازها و تحقق اهداف برای آن‌ها ساده گردد.

  • شیرین‌تر شدن مطالعه

یکی از اتفاقات خوبی که برای افراد با هوش کلامی رخ می‌دهد آن است که چون در درون‌شان گفتگوی کلامی قوی دارند می‌توانند با محتوا ارتباط برقرار کنند و لذت بخش‌تر و عمیق‌تر از آن محتوا استفاده کنند.

میزان یادگیری با هوش کلامی رابطه مستقیم دارد. یعنی هرچقدر در کلام باهوش تر باشید، میزان یادگیری هم افزایش پیدا می‌کند و با لذت و شوق بیشتری به مطالعه می پردازید.

  • افزایش توانایی در ثبت حرف‌ها و تجربه‌ها

یکی از مهارت‌هایی که با هوش کلامی به‌دست می‌آورید این است که تجربه‌ها و حرف‌هایی که می‌بینید و می‌شنوید را مستند‌تر و دقیق‌تر می‌توانی حفظ کنید. زمانی که در یک بحث و گفتگو قرار می‌گیرید می‌توانید با تکرار عینی واژه‌ها و جمله‌های فرد اثرگذاری را بر روی آن فرد بیشتر کنید.

هر فردی در ذهن خودش یک سری کلمات و واژه‌های کلیدی دارد که با آنها راحت‌تر ارتباط برقرار می‌کند. زمانی که شما در ارتباط با او این کلید واژه‌ها را می‌یابید در صورتی که به درستی از آنها استفاده کنید می‌توانید به سادگی با او وارد مذاکره شده و حرف های خود را به او منتقل کنید. می‌توانید برای تقویت مهارت خود در مذاکره کردن به دوره اصول و فنون مذاکره شرکت ثروت آفرینان مراجعه کنید.

  • بهبود مهارت مذاکره

ما در دوره‌‌ای زندگی می‌کنیم که عصر اطلاعات و ارتباطات نام گرفته در این عصر نیاز به برقراری ارتباط با دیگران و داشتن مهارت مذاکره با افراد یکی از اصلی‌ترین نیاز در هر فرد است.

برای این که بتوانید در مذاکرات تان موفق باشید باید مانند یک مسلسل عمل کنید یعنی به این توانایی برسید که حتی بدون نفس کشیدن، راحت و پشت سر هم در مقابل جمع صحبت کنید.

یکی از حداقلی‌ترین تاثیراتی که افزایش هوش کلامی می‌تواند در زندگی ما داشته باشد، همین بهبود مهارت مذاکره در افراد است.

  • کاهش استرس در هنگام صحبت کردن در میان جمع

یکی از مشکلات افرادی که توانایی گفتگو و ارائه مطلب در جمع را ندارند، داشتن استرس است. خیلی از افراد دلیل اینکه نمی‌توانند در جمع صحبت کنند یا از حق خود دفاع کنند این است که استرس دارند. ممکن است فرد در این حالت حتی نتواند از روی متن هم به درستی مطلب را بخواند.

برخی فکر می‌کنند برای این که حرف‌های خود را در مقابل جمع فراموش نکنند باید از قبل مطالب را حفظ کنند! ولی واقعیت چیز دیگری است. برای کنار گذاشتن ترس و خجالت در مقابل جمع روش های بسیار ساده ای وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن ها به نتایج مطلوبی رسید.

  • تقویت مهارت گزارش نویسی و تولید محتوا

یکی از مهارت‌های مهم مدیریتی مهارت گزارش‌نویسی و تولید محتوا است. برای این که بتوانید در حوزه شغلی خود دیده شوید باید بتوانید در رابطه با مسئله‌های کاری محتوا تولید کنید وآن را پروش دهید. هوش کلامی مانند ابزاری است که به شما کمک می‌کند تا کارهای روزمره خود را به بهترین نحو انجام دهید.

نتیجه گیری

آنچه در این مطلب گفته شد همه اثراتی است که با تقویت هوش کلامی در خودم می‌توانیم به سادگی به آنها برسیم و با به کارگیری آن در زندگی راه رسیدن به خواسته‌ها و اهداف‌مان را هموارتر کنیم. شاید شما اولین نفری باشید که این راز را می‌داند، پس از این فرصت استفاده کرده و پله‌های موفقیت را با سرعت بیشتری طی کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین دوره های آموزشی

دوره جامع کوچینگ سوئیسی