0
تومان
0
تومان

روش های تقویت هوش کلامی

روش های تقویت هوش کلامی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

()

افراد به دو گروه تقسیم می‌شوند: گروه اول با استفاده از هوش و ذهن باز خود در صدد ایجاد تغییر و پیشرفت در زندگی خود هستند

گروه دیگر را کسانی تشکیل می دهند که در برابر تغییر مقاومت کرده و راه تنبلی را در پیش گرفته اند. استفاده از هوش کلامی یکی از آن تغییرهای بزرگی است که می تواند زندگی هر کسی متحول کند.

اگر شما جز دسته اول هستید و می خواهید اوضاع و شرایط زندگی تان را تغییر دهید، تقویت هوش کلامی را در برنامه زندگی  خود قرار دهید.

هوش کلامی چیست؟

هر روز صبح که روز خود را آغاز می‌کنید با افراد مختلفی مثل خانواده، همکاران، دوستان، کسبه محله و … در ارتباط هستید و برای رسیدن به خواسته خود ممکن است با آنها مذاکره کنید. میزان موفقیت شما در متقاعد کردن این افراد بستگی به هوش کلامی شما دارد.

هوش کلامی یکی از هوش‌های هشت‌گانه است که برای اولین بار توسط «هوارد گاردنر» استاد دانشگاه «هاوارد» مطرح شد. این که شما در صحبت‌ها و گفتگوها چقدر هوشمندانه عمل می‌کنید تماما به میزان استفاده شما از هوش کلامی دارد.

تاثیرات هوش کلامی در زندگی افراد

هوش کلامی در واقع قدرت کلام و سخن شماست همان واژه‌ها و کلماتی است که در برقراری ارتباط با اطرافیان خود از آنها استفاده می‌کنید. هر چقدر در استفاده از این هوش قوی‌تر عمل کنید راحت‌تر می‌توانید در جلسات صحبت کرده و دیگران را با نظرات خود هم سو سازید.

تاثیر هوش کلامی در زندگی

هوش کلامی در جنبه‌های زیادی از زندگی شما تاثیر گذار است در زیر برخی از جنبه‌های آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم:
● کمک به رشد وموفقیت در مسیر شغلی
● کاهش میزان استرس در هنگام صحبت کردن در جمع
● افزایش توانایی و مهارت گزارش‌نویسی
● بهبود و افزایش مهارت در مذاکرات و جلسات کاری و زندگی
● افزایش توانمندی در ثبت صحبت ها و تجارب

یادگیری هوش کلامی

با توجه به محیط و نوع کلام قوانین گسترده‌ای وجود دارد که به محیط خاصی اختصاص داده می‌شود. یعنی شما با هر فرد منظور دوست خانواده و… با ادبیات خاصی سخن می‌گویید. ممکن است حتی در شرایط‌های مختلف هم این نوع ادبیات تغییر کند. برای تقویت هوش کلامی خود چند نکته زیر را رعایت کنید.

  • لغت نامه خود را تهیه کنید
    دایره لغت یکی از مهم‌ترین موارد در داشتن هوش کلامی است. در حوزه تخصصی خود یک فرهنگ لغت تهیه کنید. سپس شروع به مطالعه آن کنید. در آن دفترچه روزی یک یا دو کلمه یادداشت کنید. این کلمات را به مرور به دایره لغت خود اضافه کنید. این کلمات به مرور زمان وارد حافظه بلند مدت فرد می‌شود.
    ● به حرف‌های خودت گوش دهید

زمانی که می‌خواهید با کسی بحث یا صحبت کنید صدای خود را ضبط کنید بعد در خلوت خود صحبت‌ها گوش کنید. بررسی کنید چند درصد از کلمه‌های گفته شده راضی هستید.

بازی برای تقویت هوش کلامی

برای تقویت هوش کلامی کودکان و نوجوانان توصیه می‌شود بازی‌های که در ادامه به آنها اشاره می‌شود را با کودکان انجام دهید. این بازی‌ها باعث می‌شود کودکان از لحاظ کلامی و ارتباطی در بزرگسالی مشکلی نداشته باشند و هوش کلامی آن‌ها تقویت شود.

● حدس بزن

یک شی مانند مداد یا پاک‌کن را در دست خود پنهان کنید و از کودک بخواهید حدس بزند در دست شما چه چیزی قرار داد. کمی کودک را راهنمایی کنید تا در نهایت کودک بتواند اسم شی را به درستی بیان کند.

● چیستان

با طرح سوالات ساده و کمی خلاقیت برای کودک چیستان بسازید تا او بتواند به این ترتیب هوش کلامی کودک خود را تقویت کنید.

● بازی با لغات

بازی‌های مختلفی از طریق بازی با لغات با کودکان می‌توان انجام داد. سعی کنید این بازی‌ با کلماتی باشد که کودک شما به آنها علاقه‌مند است که می‌تواند شامل: اسباب‌بازی یا خوراکی مورد علاقه او است.

  • بیست سوالی

کلمه ای را در ذهنتان در نظر بگیرید. از کودک بخواهید با پرسش سوالات از شما در مورد کلمه اطلاعات بگیرد. کودک می تواند تا بیست سوال از شما بپرسد و آن کلمه را حدس بزند. این کار قدرت هوش کلامی کودک را به شدت افزایش می‌دهد.

چه زمانی برای تقویت هوش کلامی کمک بگیریم؟

هنگامی که استدلال کلامی را به کندی انجام می‌دهید. استدلال کلامی شامل: گفتاردرمانی، پشتیبانی از خواندن و برنامه‌های تخصصی هنرهای زبانی است. توجه داشته باشید که یک فرد ممکن است در زبان گفتاری به دلیل بسیاری از اختلالات غیر مرتبط با هوش دچار مشکل شود. به‌عنوان مثال می‌توان به چالش‌های شنوایی، اوتیسم و ​​اختلال کمبود توجه اشاره کرد. در این موقعیت استفاده از ابزارهای چاپی یا بصری می‌تواند بسیار مفید باشد.

سخن آخر

هوش کلامی انسان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فردی که هوش کلامی خوبی داشته باشد در بسیاری از امور نسبت به دیگران توانایی برتری دارد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع کوچینگ سوئیسی