دوره کوچینگ مدرن، ترکیبی از رفتارها، فنون و شیوههایی است که میدانیم در نتایج کار یک فرد اثرگذارند. به طور مثال در حین گفتگو، مربیان به خوبی گوش میدهند و سوال میپرسند، چالش یا مشاهدات سازندهای را ارائه و بازخوردهای مفیدی را مطرح میکنند. هر فرد میتواند دارای هدف خاص، موضوع مورد علاقه یا تصوری از سبک زندگی کلی دلخواهش داشته باشد. مربیان تاثیرگذار به گفتگوهایی کمک میکنند که آگاهی، بینش و گزینههای در دسترس فرد را در هر وضعیتی افزایش میدهد. به عنوان یک کوچ، ارتقای مهارتهای ما چالش ارزشمندی است که ابتدا با خودمان آشنا میشویم تا سپس دیگران را بهتر درک و پشتیبانی کنیم. در دنیایی که بسیاری از ما با پیچیدگی و چالشهای فزاینده و اهداف، رویاها و تمایلات مختلفی روبرو هستیم، کوچ خوب میتواند واقعا به بهبود زندگی ما کمک کند. هدف کارشناسان ثروت آفرینان در مقاله قبلی با موضوع چطوری میتوانیم سرمایهگذار جذب کنیم این بود که شما باید یاد بگیرید، چطوری یک برنامه و پلن سودآور را به صاحب کسب و کار ارائه دهید. کوچ تصور میکند که دانش بهتری در یک وضعیت دارد و باید از آن استفاده کند، افراد را راهنمایی میکند و انتظار دارد که مراجع از او پیروی و متابعت کنند. بنابراین کوچ خود را مسئول اغلب ایدهها و اقدامات گفتگو میداند.
خصوصیات یک کوچ خوب
اگر خواهان افزایش مهارتهای مربیگری یا استفاده از خدمات یک کوچ هستید، باید خصوصیات یک مربی خوب را بدانید. در دوره Modern coaching تفاوت کوچ موثر با مربی غیرموثر را یاد میگیرید، خصوصیات یک مربی خوب در سه زمینه اصلی است.
اولی اصول و باورهای مربی: به طور مثال، ” ما در این گفتگو برابر هستیم” یا ” من باید ابتدا موضوع را بفهمم” دومین، کاری که مربی میتواند انجام دهد: مهارت و دانش کوچ و سومین کاری که مربی میکند: رفتار واقعی مربی.
یک کوچ اثرگذار به دنبال حل مشکلات است، مثلا ” ببین، من مطمئن نیستم این کار اثربخش باشد، میتوانیم علتش را بررسی کنیم؟” و یکی دیگر از خصوصیاتش حس ارزشمندی و حمایت در دیگران ایجاد میکند.
با توجه به این خصوصیات در دوره کوچینگ مدرن میآموزیم که یک کوچ حس خوش بینی را تشویق میکند و به جای دستیابی سریع به نتایج موقتی، ترجیح میدهد تا نتایج بلندمدت را هر چند زمان بر به دست آورد.
بنابراین زمانی که تصمیم میگیرید که به یک کوچ تبدیل شوید. در واقع مجموعه مشخصی از باورها و اصول را میپذیرید تا مطمئن شوید که به نتایج مثبتی دست پیدا میکنید، این بدین دلیل است که مربیگری باورها و خصوصیات اخلاقی خاص خودش را دارد.
هفت باور مربیگری که دکتر امیر حسین مظاهری سیف در دوره کوچینگ مدرن آموزش میدهند، عبارتاند از:
- به تعهد آشکارم مبنی بر پشتیبانی از فرد وفا خواهم کرد.
- روابط مربیگری من مبتنی بر صداقت، گشودگی و اعتماد است.
- مراجع مسئول نتایج به دست آمده است.
- مراجع قادر به دستیابی به نتایج بسیار بهتری از نتایج فعلی خود است.
- همواره به تفکرات و تجربیات مراجع توجه خواهم کرد.
- می دانم که مراجع می تواند راه حلهایی عالی را به وجود آورد.
- مکالمات مربیگری من مبتنی بر برابری هستند.
یک ذهن آرام میتواند تمرکز بیطرفانهتری داشته باشد
هر گونه قضاوت و ارزیابی از مراجع، یک گفتگو یا بحث ذهنی را در ذهنتان ایجاد میکند. وقتی ذهنتان این گونه درگیر باشد، از اتفاقات واقعی گفتگو غافل میشوید. گفتگوی درونی شما مانع تمرکز و توجه شما میشود، انگار که با روشن بودن رادیو، بخواهید تلویزیون نگاه کنید.
از موارد یادگیری کوچ موفق بودن در دوره کوچینگ مدرن دکتر مظاهری استفاده از مثال و داستان سرایی است. فرض کنید با کسی همکاری میکنید که شما را یاد همسر سختگیر سابقتان میاندازد. طرف مقابلتان جملاتی مانند این را به زبان میآورد: استانداردهای شخصی من بسیار بالاست و انتظار دارم که دیگران آن را رعایت کنند، و به یاد میآورید که این دقیقا همان حرفهای همسر سابقتان است.
به زودی او را با همسر سابقتان مقایسه میکنید و بیعلاقگیتان به او شروع میشود، ممکن است تفکرات یا بحثهای ذهنی و احساس تنش و آزردگی نسبت به آنها پیدا کنید.
در نتیجه در دوره کوچینگ این را آموزش میدهند که دیگران را براساس ویروسهای ذهنیتان قضاوت نکنید، چون یک کوچ وقتی عیبی را در فردی میبیند، معمولا نقش تعمیرکار را به عهده میگیرد.
چقدر این پست مفید بود؟
روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.