0
تومان
0
تومان

آموزش مذاکره به کودکان

آموزش مذاکره در کودکان

آنچه در این مقاله می‌خوانید

()

چطور فنون مذاکره را به کودکان بیاموزیم؟

مذاکره، مهم‌ترین اصل برای برقراری ارتباط میان افراد است. آموزش مذاکره به کودکان نیز بسیار مهم است و جدا از اینکه باعث قوی شدن ارتباط میان کودک و محیط اطراف می‌شود؛ اعتمادبه‌نفس و توانایی برقراری ارتباط میان او و سایر افراد جامعه را در دوران بزرگسالی تأمین می‌کند.

فن مذاکره چیست؟

مذاکره فرآیندی است که در آن دو یا چند نفر که دیدگاهی متفاوت دارند، می‌کوشند با تعديل مواضع خود یا دادن پیشنهادات جدید که با مسیر آنها سازگار باشد، به یک توافق نظر دست یابند. یکی از اصول و فنون مهم مذاکره  این است که زمانبندی آن را همیشه در نظر داسته باشیم. برنامه‌ریزی برای به موقع به نتیجه رسیدن در مذاکره نشان‌دهنده تسلط کافی در این امر است. برای آشنایی با مفاهیم مذاکره، دوره مقدماتی اصول و فنون مذاکر دکتر مظاهری، راهنمای خوبی برای شماست

آموزش مذاکره به کودکان
آموزش اصول و فنون مذاکره به کودکان

کودکان و مذاکره

با کودکان خود چقدر و چگونه مذاکره می‌کنید؟ آیا کودک شما اهل بحث و گفتگوست؟ آیا مایل است درباره مسائل شخصی‌اش با شما مذاکره کند؟ در ادامه این مقاله به شما می‌آموزیم که چگونه به کودک خودتان مذاکره را بیاموزید تا بتوانید راحت با او ارتباط برقرار کنید.

کودکان دارای روحیه حساس هستند و به دلیل اینکه در بیشتر موقعیت‌ها، بدون پروا و ترس رفتار می‌کنند؛ ممکن است درگیری‌هایی میان والدینشان بر سر به توافق رسیدن در نوع رفتار با کودک رخ دهد. کودکان باهوش هستند و می‌دانند چگونه رفتار کنند که به خواسته‌هایشان برسند، آنها دقیقا می‌دانند چگونه احساسات والدین خود را تحت تأثیر قرار دهند تا به آنچه می‌خواهند برسند.

ابزارهایی همچون گریه، لجبازی، غذا نخوردن، پرت کردن وسایل و… از جمله تکنیک‌های مذاکره آنهاست. آنها می‌دانند برای رفتاری که می‌کنند، سرزنش نمی‌شوند و تحت هر شرایطی حمایت پدر و مادر خود را دارند. اگر مهارت مذاکره با کودک را داشته باشیم؛ می توان بسیاری از کشمکش‌ها را رفع کرد.

مهارت مذاکره با کودک
اگر مهارت مذاکره با کودکان را داشته باشیم، میتوان بسیاری از مشکلات را رفع کرد

اصول مذاکره با کودکان چیست؟

بدون اینکه کودک احساس خطر کند؛ می‌توان با انجام رفتارهایی آگاهانه و با آرامش او را با خود همراه کرد تا به وقت انتخاب رفتاری نادرست از طرف او، بتوان آن را مدیریت کرد و ارتباط با کودک را بهبود بخشید. در ادامه به برخی موارد مهم اشاره شده است:

  • تعیین خط قرمزها از ابتدای شکل‌گیری رفتارهای کودک:

تعیین ساعت خواب شب در کودکان، زمان استراحت در طول روز، نوع بازی کودک، نوع غذایی که می‌خورد با رفتار درست و آگاهانه قابل تصمیم‌گیری است که کودک از ابتدا بیاموزد که چه نوع واکنشی بایستی نسبت به قوانین خانه داشته باشد. وظیفه والدین است که بتوانند بدون غلبه و فشار بر کودک، با حفظ آرامش و تعیین رفتار مناسب در کودکی که رفتار و ذهنش در حال شکل‌گیری و رشد است؛ به او خط قرمزها را بیاموزند و تعیین کردن خطوط قرمز برای رفتارهای کودک، خود امری مهم و اساسی است.

  • انتخاب روش دوسر برد:

بکوشید موقعیتی را فراهم کنید تا دو طرف در مذاکره پیروز شوند (کودک و والد). قرار نیست در این روش همه امتیازات را به کودک بدهید. با رعایت اصل احترام، طوری به توافق برسید که هم شما به خواسته خود برسید هم کودکتان.

  • ایجاد همدلی با کودک: 

زمانی که نظر شما و کودکتان با هم متفاوت است؛ بهتر است تلاش کنید تا تمرکز خود را از دست نداده و  موقعیت را درک کرده تا درست متوجه شوید که دلیل عدم همکاری کودکتان چیست. باید بدانید سن تربیت کودک چه سنی است. به راستی استدلال یک کودک 3 ساله با یک کودک 7 یا 8 ساله تفاوت دارد. پس با تکنیک طرح سوال از کودکتان، بدانید چه چیزی او را آزرده و چه چیزی او را خوشحال میکند. سپس با او از در همدلی وارد شوید تا مذاکره راحت‌تر صورت گیرد.

  • به چالش کشیدن ذهن کودک : 

به کودکتان حق انتخاب بدهید ولی مدام از او سوال کنید و برای او مقایسه ایجاد کنید البته مقایسه صحیح. یعنی او مجبور به فکر کردن مداوم شود و یاد بگیرد بین دو راه‌حل برای بروز مشکل مثلاً در نوع بازی‌اش کدام را انتخاب کند که ساده‌تر در عین حال با نتیجه بهتر باشد.

  • ایجاد فعالیت گروهی :

سعی کنید با کودکتان یک گروه تشکیل دهید. در این گروه هر کسی باید وظایفی داشته باشد. وظایف را تعیین کنید و خودتان هم وظیفه تعریف‌شده خود را انجام دهید. این‌گونه کودک شما، یاد می‌گیرد چگونه به وظیفه‌ای که برعهده او گذاشته‌اند؛ عمل کند. مفهوم کار گروهی بایستی برای کودک به درستی شکل بگیرد.

آموزش مذاکره به کودک از طریق فعالیت گروهی
با کودکتان یک گروه تشکیل دهید. هر کسی باید وظایفی داشته باشد و خودتان هم وظیفه تعریف‌شده خود را انجام دهید. این‌گونه کودک شما، یاد می‌گیرد چگونه به وظیفه‌ای که برعهده او گذاشته‌اند؛ عمل کند.

چرا آموزش مذاکره با کودکان؟

اینکه کودک یاد بگیرد چگونه با والدین خود، سایر بزرگسالان و همسن‌های خود ارتباط برقرار کند؛ بسیار مهم و اساسی است که می‌تواند در تربیت او در سنین بالا تأثیر بسزایی داشته باشد. تشویق کودک به اینکه بتواند ارتباط برقرار کرده و وارد بحث و گفتگو شود؛ به او کمک میکند تا مسیر درست را شناسایی کند و قادر به مذاکره در موقعیت‌های گوناگون باشد. آموزش جمعی‌‌ که کودک در جامعه خارج از خانه خود می‌بیند نیز اهمیت دارد. اگر آموزش مسموم باشد، کودک نه‌تنها فن مذاکره را نمی‌آموزد بلکه سرخورده و گوشه‌گیر خواهد شد.

نقش پراهمیت مذاکره ابتدا از خانه شکل می‌گیرد و سپس به جوامع دیگر مثل مدرسه، کلاس مهارتی، بازی گروهی با دوستان و… راه پیدا می‌کند.

برای اینکه والدین راه درست مذاکره را به کودکان خود آموزش دهند؛ بایستی ابتدا خود تاکتیک‌های مذاکره را بیاموزند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع کوچینگ سوئیسی