0
تومان
0
تومان

آموزش سرمایه‌گذاری به کودکان

آموزش سرمایه‌گذاری به کودکان

آنچه در این مقاله می‌خوانید

()

آموزش سرمایه‌گذاری به کودکان

احتمالاً شما هم وقتی که مبلغ خوبی در دستتان است برخی اوقات سردرگم شده‌اید که در کجا پول به‌دست‌آمده را سرمایه‌گذاری کنید. در واقع  شاید بدانید قراردادن پول در بانک گزینه مناسبی نیست اما دانستن درباره این که پول خود را در کدام حوزه سرمایه‌گذاری کنید می‌تواند گیج‌کننده باشد. در چنین شرایطی ممکن است حسرت بخورید که چرا آموزش مناسبی برای این مورد مهم ندیده‌اید. تمامی این موارد ما را به این فکر انداخت که راهکاری را در نظر بگیریم تا کودکان شما از همان ابتدا نحوه سرمایه‌گذاری را یاد بگیرند. از همین رو در این مقاله به آموزش سرمایه‌گذاری به کودکان پرداخته‌ایم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

مزایای آموزش سرمایه‌گذاری به کودکان

والدینی که به کودکان خود آموزش سرمایه‌گذاری می‌دهند از چند جهت موجب رشد و پیشرفت آن‌ها می‌شوند. مسئله مهم این است که بدانیم در دنیای امروز پول ابزاری بسیار مهم است. در واقع داشتن پول موجب می‌شود تا بتوانیم هرچه سریع‌تر به اهداف مادی خود در زندگی برسیم. از همین رو دانستن درباره چگونگی افزایش پول می‌تواند گام مثبتی در تحقق اهداف کودکانمان در آینده باشد.

مسئله مهم دیگر این است که ایجاد برخی از ویژگی‌های مثبت مانند اعتمادبه‌نفس منوط به داشتن پشتوانه مالی مناسب است. اگرچه داشتن پول پایه و اساس ایجاد اعتمادبه‌نفس نیست اما نکته مهمی است که می‌تواند در افزایش آن تأثیر مثبتی داشته باشد. از دیگر مزیت‌های  آموزش سرمایه‌گذاری بر کودکان  می‌توان به یادگیری استقلال  و قدرت  تصمیم‌گیری اشاره کرد.

در واقع سرمایه‌گذاری نیاز به تصمیم‌گیری دارد که در کدام حوزه پول خود را قرار دهید. حوزه سرمایه‌گذاری همواره همانند یک شمشیر دو لبه است. قسمتی از آن همواره می‌تواند با شکست روبرو باشد. در واقع شکست‌ها در حوزه سرمایه‌گذاری  می‌تواند افراد را تبدیل به انسان‌هایی قدرتمند کند. از همین رو تصمیم‌گیری و شکست در این عرصه می‌تواند موجب افزایش استقلال و قدرت تصمیم‌گیری در کودکان شود.

چگونگی آموزش سرمایه‌گذاری به کودکان

امروزه خوشبختانه متدهای گوناگونی برای آموزش سرمایه به کودکان ایجاد شده است. از جمله این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

ارزش زمانی پول

یکی  از مباحث  مهمی که می‌توان به کودکان آموزش داد سود مرکب (Compound Interest) است. روشی بسیار تأثیرگذار برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت که می‌تواند آموزش بسیار مناسبی برای کودکان باشد. بهتر است با یک مثال کودکانتان را با این روش آشنا شوید. به کودکان خود بگویید که تمایل دارند که  به آن‌ها یک میلیون تومان برای سه ماه به‌منظور پس‌انداز داده شود  یا در این سه ماه، هر روز ده‌هزار تومان به‌صورت مستمر پرداخت شود.

همچنین به آن‌ها بگویید که اگر روش دوم را انتخاب کنند و درصورتی‌که در سی روز پول خود را نگه دارند 20 درصد به پول اضافه می‌شود. بر اساس این تکنیک در واقع مبلغ پس‌انداز شده در ماه اول 360 هزار تومان است. در ماه دوم به 360 هزار تومان پول نیز سود 20 درصدی تعلق می‌گیرد.

این میزان از پول در ماه‌های دوم و سوم نیز تکرار می‌شود. در وهله اول معمولاً کودکان یک میلیون تومان را انتخاب می‌کنند. زیرا از نظر آن‌ها در وهله اول عدد بزرگی است. با روش سود مرکب در هر ماه 360 هزار تومان دریافت می‌کنند که در مجموع میزان مبلغ پس‌انداز شده به یک میلیون و هشتاد هزار تومان می‌رسد. در نتیجه اگر به کودکان فرایند چنین مدل پس‌انداز را آموزش دهید آن‌ها ارزش این مدل از سرمایه‌گذاری را درک می‌کنند. در روش سود مرکب اگرچه پول اولیه چندان ارزشمند نیست اما در نهایت می‌تواند در بلندمدت سود سرشاری را به همراه داشته باشد.

تحمل برآورده‌شدن خواسته‌ها

تحمل برآورده‌شدن خواسته‌ها یکی از اصطلاحات روان‌شناسی رفتاری است که می‌تواند در تربیت کودکان به‌ویژه در حوزه مالی تأثیر زیادی داشته باشد. در تحمل برآورده‌شدن خواسته‌ها یا رضایت معوق شما می‌توانید دو گزینه را به کودک خود پیشنهاد دهید.  به آن‌ها بگویید که اگر پول هفتگی خود را اگر یک ماه جمع کنند می‌توانند تبلت داشته باشند. اما اگر یک ماه دیگر صبر کنند با پول پس‌انداز شده می‌توانند تبلت بهتری را خریداری  کنند.

بدین ترتیب می‌توان به کودکان آموزش داد که با به تأخیرانداختن برخی از لذت‌های فوری خود می‌توانند به لذت‌های بهتری دست یابند. در واقع در دنیای واقعی نیز چنین است. اگرچه خواب یا دیدن فیلم می‌تواند برای ما در زمان حال خشنود باشد اما با کارکردن در همان زمان یا به‌دست‌آوردن یک مهارت می‌توانیم در جهت رسیدن به لذت‌های بالاتر مانند خرید یک وسیله نقلیه اقدام کنیم. از همین رو این روش می‌تواند انتخاب‌کردن و قدرت تصمیم‌گیری بین دو محرک خوشایند را به کودکان بیاموزد.

آموزش اصطلاحات ساده مالی

بهتر است برخی از مفاهیم ساده مالی مانند وام، بدهکاری، سود، مالیات و… را به آن‌ها با زبانی ساده توضیح دهید. با مرور زمان نیز می‌توانید مفاهیم پیچیده‌تر مانند بازار سهام، اوراق‌قرضه و…  را نیز به آن‌ها آموزش دهید.

شرکت‌دادن کودکان در گفتگوهای مالی

کودکان را در گفتگوهای بین خانواده درباره موضوعات مربوط به پول شرکت دهید. این موضوعات نباید پیچیده و آکادمیک باشد. در واقع باید ساده‌ترین مباحث مانند قیمت اقلام یا مقایسه قیمت برندهای مختلف یک محصول را در بربگیرد. در این راستا می‌توانید آن‌ها را در تقسیم‌بندی چگونگی بودجه‌بندی ماهیانه درآمد خود شرکت دهید. این که چه میزان مبلغ هزینه برخی مباحث مانند اجاره‌خانه، پول برق، پس‌انداز، هزینه مواد غذایی  و… می‌شود.

اگر سفری را با خانواده خود در پیش دارید کودک را در بودجه‌بندی هزینه‌های سفر شامل بنزین، اجاره ویلا و… شرکت دهید. تمامی این موارد می‌تواند آموزش عملی خوبی برای کودکان به‌منظور یادگیری نحوه بودجه‌بندی، تقویت سواد مالی و… باشد.

توضیح درباره عملکرد شرکت‌ها

هنگامی که  موضوعات ذکر شده را شرح دادید می‌توانید به سراغ توضیح  نحوه عملکرد یک شرکت بروید. در واقع  در مورد مفاهیمی مانند درآمدها، هزینه‌ها، سود و جریان‌های نقدی یک شرکت با زبانی ساده توضیح دهید. به طور مثال اگر در مورد هزینه‌های روزمره خانه توضیح دهید آن‌ها درمیابند که شما  به‌صورت ماهیانه یک‌میزان مبلغ را به‌عنوان حقوق در ازای انجام کاری در شرکت دریافت می‌کنید.

با استفاده از این مثال می‌توانید به کودکان آموزش دهید که شرکت‌ها نیز به‌واسطه تولید یک محصول و یا خدمات  می‌توانند درآمد ماهیانه‌ای را به دست آورند. بگذارید مثال دیگری نیز در همین زمینه برای درک بهتر مطلب بزنیم. به کودکان می‌توانید بگویید که هر غذایی نیازمند ترکیب یک سری دیگر از اقلام مانند حبوبات، ادویه‌جات و… است.

در واقع بابت هرکدام از این اقلام هزینه‌ای پرداخت شده تا شما بتوانید محصول نهایی یعنی غذا را به دست بیاورید. سود شما  از این کار لذت‌بردن از غذا و سیرشدن است. در مورد فرایند شرکت‌ها نیز این امر صدق می‌کند. آن‌ها نیز مواد اولیه گوناگون را با هزینه‌های مختلف خریداری کرده تا بتوانند محصول موردنظر خود را به بیرون ارائه دهند.

در قبال کاری که انجام داده‌اند نیز هزینه‌ای اضافی  تحت عنوان سود دریافت می‌کنند.  در واقع هدفمان از ارائه این مطالب این است که سعی کنید با زدن مثال‌هایی ازاین‌قبیل بتوانید اصطلاحات مربوط به حوزه فعالیت شرکت‌ها را به آن‌ها آموزش دهید. ای مفاهیم در افزایش سواد مالی کودکان تأثیر دارد.

آموزش  تفاوت سرمایه‌گذاری در روش‌های سالم با روش‌های ناسالم

ممکن است که کودکان با کمی بزرگ‌تر شدن درباره برخی مباحث سرمایه‌گذاری سؤالاتی برایشان به وجود بیاید. یکی از مباحثی که ممکن است برای آن‌ها به وجود بیاید این نکته است که چه تفاوتی بین خرید سهام در شرکت‌ها با سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های شرط‌بندی وجود دارد؟

جذابیت حضور در بازی‌های ارائه شده از سوی بنگاه‌های شرط‌بندی و تبلیغات آن‌ها ممکن است کودکان را جذب خود کرده و آن‌ها را با وعده‌های توخالی مانند افزایش پول در مدت‌زمان کوتاه ترغیب کند. از همین رو بهتر است تفاوت صریح بین این دو مدل سرمایه‌گذاری را برای آن‌ها شرح دهید.

در واقع بهتر است به آن‌ها بگویید که سرمایه‌گذاری و خرید سهام شرکت‌ها مبتنی بر داشتن مهارت است. اگرچه شانس هم در میزان افزایش یا کاهش سود دخیل است اما با تمرین و آموزش ساختار فرایند سرمایه‌گذاری می‌توان تا حد زیادی جلوی اشتباهات را گرفت.

به طور مثال می‌توانید به کودکان خود آموزش دهید که در خرید سرمایه بدین صورت عمل کنند که تمامی سرمایه خود را صرف خرید سهام یک شرکت نکنند. در واقع به‌منظور کاهش ضرر به کمترین شکل ممکن بهتر است که سرمایه خود را بین خرید سهام چند شرکت تقسیم کنند.

نکته مهم دیگر این است که در فرایند خرید سهام شرکت‌ها نهادهای ساختاریافته‌ای مانند بورس، بانک جهانی و… قرار دارند. این در حالی است که چنین امری در صنعت شرط‌بندی دیده نمی‌شود. در شرط‌بندی آن چه که نقش مهمی دارد شانس افراد است. از همین رو گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست.

اجازه به کودکان برای سرمایه‌گذاری

پس از انجام تمامی موارد گفته شده وقت آن است که همراه کودکان خود به سرمایه‌گذاری بپردازید. بهتر است پولی که به آن‌ها می‌پردازید را تقسیم‌بندی کنید. بدین صورت که آن را به سه بخش تقسیم کنید. این سه بخش باید شامل سرمایه‌گذاری، پس‌انداز و خرج موارد موردعلاقه کودک باشد. کودکان خود را در جریان تمامی سرمایه‌گذاری‌ها قرار دهید و آن‌ها را در این مسیر شرکت دهید.

سخن پایانی

آموزش سرمایه‌گذاری به کودکان از جمله مسائل مهمی است که در دنیای امروز به یک ضرورت تبدیل شده است. در واقع انجام چنین کاری  در ایجاد برخی از ویژگی‌های مثبت مانند قدرت تصمیم‌گیری، افزایش اعتمادبه‌نفس و… تأثیرگذار است. در همین راستا می‌توانید از تکنیک‌هایی مانند استفاده از روش سود مرکب، تحمل برآورده‌کردن خواسته‌ها، توضیح درباره اصطلاحات مالی و… استفاده کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع کوچینگ سوئیسی