0
تومان
0
تومان

آیا بیان در سخنرانی، نقش تعیین‌کننده‌ای در جذب شنونده دارد؟

بیان در سخنرانی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

امروز می‌ خواهیم در مورد فن بیان در سخنرانی صحبت کنیم و روش‌ های یادگیری آن را مورد بررسی قرار دهیم چرا که همان ‌طور که می‌دانید کلمات از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار هستند به گونه‌ای که اگر در جای مناسب خود به کار گرفته نشوند، انسان را با مشکلات جدی مواجه می‌ شود. به عبارت دیگر هر انسانی برای این که بتواند به موفقیت دست پیدا کند، باید سعی کند که فن بیان قوی داشته باشد تا بتواند با دیگران به بهترین وجه ممکن ارتباط برقرار کند. از این رو ما قصد داریم در ادامه به طور مفصل در مورد فن بیان قوی صحبت کنیم. به شما نیز پیشنهاد می‌ کنیم که تا پایان با ما همراه باشید.

فن بیان چیست؟

فن بیان چیست؟

فن بیان در سخنرانی در واقع همان توانایی سخن گفتن است که ممکن است خیلی از افراد به صورت خودآگاه از آن بهره‌مند باشند و برخی دیگر نیز برای یادگیری آن نیازمند انجام یک سری تمرین ‌های خاص باشند و از آن جایی که یادگیری این فن به طور مستقیم بر روی زندگی انسان تأثیر می ‌گذارد، ما در ادامه در مورد نحو یادگیری آن، به طور مفصل صحبت خواهیم کرد.

چگونه فن بیان قوی داشته باشیم؟

چگونه فن بیان قوی داشته باشیم؟

مهم ترین راه‌ های تقویت فن بیان در سخنرانی عبارتند از:

  1. تقویت اعتماد به نفس
  2. کنار گذاشتن خود پرستی
  3. اهمیت دادن به تن صدا
  4. حفظ آرامش
  5. کنار گذاشتن غرور و خود پرستی

کاربرد های فن بیان

کاربرد های فن بیان

حالا که با مهارت فن بیان آشنا شدید، قصد داریم به مهم ‌ترین موارد کاربرد آن اشاره کنیم و آن ها عبارتند از:

  1. گویندگی و مجری ‌گری
  2. مشاوره
  3. سخنرانی ‌های مذهبی

 

نکاتی در مورد فن بیان در سخنرانی

نکاتی در مورد فن بیان در سخنرانی

اگر صدایتان گوش نواز باشد و بتوانید واژه‌ها را به خوبی تلفظ کنید و بیان صحیح و واضحی داشته باشید، همچنین جمله‌بندی‌ها را به درستی انجام دهید، همه با علاقه و اشتیاق به سخنانتان گوش فرا خواهند داد. بنابراین بیان در سخنرانی، نقش تعیین‌کننده‌ای در جذب شنونده دارد، قبل از شروع سخنرانی این موارد را تجزیه و تحلیل کنید. چه کلماتی بر شنونده تاثیر می‌گذارد؟! چه به دست می‌آورید؟! کدام موارد تاثیر فوری بر جای می‌گذارند؟!

فن بیان برای سخنرانی

دکتر امیرحسین مظاهری سیف در سمینار سخنرانی و اعتماد به نفس به هنرجویانش این تمرین را داد، تمرین سخنرانی به همراه ژست‌های متفاوت که پس از ضبط صدا و فیلمبرداری، آنها را مورد مطالعه قرار دهید و در مورد نکات اصلاحی آن اقدام کنید. منظور از بیان این تمرینات، صرفا بررسی و تشریح قدرت کلام در اجرای سخنرانی حرفه‌ای است. قدر مسلم اینکه، کلام دلنشین هنر بوده و از قوانین مربوط به خود پیروی می‌نماید. لازمه‌ درک بیان، تمرکز و بر حذر بودن از تاثیرات منفی سخن و همسویی با سخنرانی است.

برای تقویت اعتماد به نفس در سخترانی می توانید محصول سخنوری و اعتماد به نفس را تهیه کنید.

در سخنرانی از چه کلماتی استفاده کنیم

در سخنرانی از چه کلماتی استفاده کنیم؟

تیم ثروت آفرینان در مقاله آداب سخنرانی صحیح توصیه می‌کنند در برخورد با مخاطبین و آداب سخنرانی صحیح، باید به تمرکز و تفکر و برنامه‌ریزی پیش از سخنرانی نیز مسلط باشیم تا بتوانیم با اعتماد به نفس و بدون هیچگونه تبقی در جمع صحبت کنیم. البته باید در هر کاری این عادت را تو اولویت قرار بدهیم؛ اول اندیشه، بعد اقدام.

یک سخنران در کلام خود، مجبور به استفاده‌ی چندباره از کلمات می‌گردد، لذا بهتر است که از واژه‌ای استفاده کند که صحبت کردن را برایش راحت و شنونده را جذب خود کند. ناگفته نماند که نقش به کار بردن اشعار و ضرب‌المثل‌ها در مواقع مناسب، ما را زودتر به اهدافمان در سخنرانی نزدیک‌تر می‌کند.

پیشنهاد می کنیم مقاله «چگونه طرز ادای کلمات را برای اجرای سخنرانی خوب یاد بگیریم؟» را مطالعه کنید.

در لحن بیان و چگونگی سخن گفتن، وضعیتی وجود دارد که اثر آن بر مخاطب به گونه‌ای تاثیرگذار است که کلام را شیرین و اثرگذار می‌کند؛ در صورتی که کلمات همان کلمات و جملات همان جملات است. واقعیت این است که زبان و لحن بیان آن هم ریشه‌اند و هر دو احساس واحدی در بشر به وجود می‌آورند، سرچشمه‌ی زبان، رفتار غیرکلامی آدمی بوده، چه به صورت حرکات بدنی و چه نحوه‌ی استفاده غیرکلامی ازآن، که بطور گسترده باعث گیرایی بیان در سخنرانی شده و اعتماد به نفس را بالا می‌برد.

برخورد محترمانه داشته باشید

برخورد محترمانه در سخنرانی

محترمانه صحبت کردن یکی از ارکان فن بیان است، به مخاطب هرگز توهین نکنید. متاسفانه یک کلمه‌ی بی‌ربط و نابجا منجر به از پاشیدن رابطه چندین ساله می‌شود. به همین منظور توصیه شده که در کلامتان از کلمات مثبت استفاده نمایید. هرگز احساسات دیگران را جریحه‌دار نکنید. زیرا نتیجه‌ی خوبی در بر ندارد، بگذارید طرف آبروی خود را حفظ کند.

یکی از بهترین روش‌های اجرای سخنرانی حرفه‌ای، کسب و تبادل اطلاعات، بحث و فحص با شنوندگان است. بنابراین در هنگام ضرورت صحبت کنید و گفتگو را در محل و موقعیت مناسب انجام دهید. لازم است بدانید موقع سخنرانی سعی کنید آرامش خود را در هر حالتی حفظ نمایید، هیچ چیز به اندازه‌ی دستپاچگی و اضطراب، مانع خلاقیت، موفقیت و تاثیر کلام بر شنونده نمی‌شود.

فن بیان در سخنرانی

بنابراین یکی از موانع مهم در اجرای سخنرانی، نگرانی و اضطراب بی‌مورد است، به جای آن بهتر که روحیه‌ی فعال و شاد خود را حفظ نمایید و طوری وانمود کنید که طرف احساس آرامش نموده و شما را به عنوان یک سخنران خوش اخلاق و محترم پذیرا باشد.

سخن پایانی

ما امروز به طور مفصل در مورد فن بیان در سخنرانی صحبت کردیم و سعی کردیم اهمیت این فن را برای شما توضیح دهیم. در آخر نیز توصیه ما به کسانی که دوست دارند فن بیان خود را تقویت کنند این است که کتاب فن بیان قوی را مطالعه کنند و دوره mba به نفس سایت ثروت آفرینان شرکت کنند تا بتوانند مبانی این فن را به بهترین وجه ممکن بیاموزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین دوره های آموزشی

دوره جامع کوچینگ سوئیسی