0
تومان
0
تومان

مدیریت انگیزه

آنچه در این مقاله می‌خوانید

مدیریت انگیزه ابزاریست که به آن نیاز دارید. حتما شما هم در شرایطی قرار گرفته اید که انگیزه ای برای رسیدن به هدف هایی روزی مشتاق دستیابی آنها بوده اید را از دست داده باشید و دیگر حتی قادر نباشید قدمی به سوی رسیدن به آن بردارید. در چنین شرایطی اگر خیلی سریع اوضاع را مدیریت نکنید، هر روز قدرت اراده شما برای رسیدن به آن هدف کمتر خواهد شد تا جایی که دیگر حتی فکر کردن به آن نیز برای شما زجرآور خواهد شد. مهارت مدیریت انگیزه و تجدید انرژی به شما کمک می کند عواملی را که در ابتدا سبب انگیزش شما شده را مرتب در ذهن خود زنده و حاضر نگه دارید تا به نقطه پایان برسید.در مقاله امروزِ ثروت آفرینان، به 3 منبع انرژی اشاره می شود که می تواند انگیزه را در شما تقویت کند.

3 منبع انرژی

انرژی که با تمرکز روی نقاط قوت شما تولید می شود

برای خودتان لیستی از کارهایی که در آن موفق بوده اید تهیه کنید و مرتب آنها را مرور کنید. یک «من می توانم» پشت این لیست وجود دارد که انگیزه را در شما تقویت می کند. به این شکل شما با مدیریتِ انگیزه نقاط قوت خود را پیدا کرده و کارهایی را در زمینه با نقاط قوت تان انجام می دهید و احساس پیروزی و توانمندی می کنید.

انرژی که در روابط تولید می شود

شبکه ای از روابط ایجاد کنید، به خصوص در محیط کاری سعی کنید گروهی و تیمی کار کنید. در کار تیمی انرژی شما چندین برابر خواهد شد. همینطور می توانید به صورت گروهی کوه بروید، این نوع ارتباطات بسیار قدرت بخش خواهد بود.

انرژی که با تمرکز روی هدف تولید می شود

اهداف معنا داری را برای خود و همکاران خود تعریف کنید. در شکل دهی اهداف ارزشمند، در محیط کاری و یا منطقه زندگی مشارکت کنید.

عاملی که باعث می شود حتی درد را حس نکنید

تابحال شده برای رسیدن به هدفی بجنگید، خلاف جهت آب شنا کنید، و آنقدر غرق تلاش شوید که حتی دردهایتان را حس نکنید؟ فکر می کنید چه چیزی که باعث می شود به هر دری بزنید تا به آنچه می خواهید برسید چیست؟ انگیزه!

انگیزه می تواند بیرونی و درونی باشد

مثلا کسی بیرون از ذهن و وجود شما، با شما صحبت کند و یا شما را وادار به تلاش کند، و یا محرکی از درون شما، شما را برای رسیدن به خواسته هایتان برانگیخته کند.

انگیزه های بیرونی

یکی از عوامل بیرونی که می تواند شور و اشتیاق در رسیدن به هدفتان را در شما حفظ کند، شرکت در دوره های مهارت آموزی است. فراگرفتن مهارت به نوعی سرمایه گذاری روی خود است. ثروت آفرینان برنامه های آموزشی بسیاری را در همین زمینه تدارک دیده است. به عنوان مثال: شما با شرکت در کلاس های آموزشی هوش کلامی، می توانید آنقدر مدبرانه صحبت کنید که از مشارکت در جمع و ارتباط کلامی با دیگران لذت ببرید.

یا اینکه با شرکت در دوره هوش مالی، اوضاع مالی خود را آنچنان متحول کنید تا با حل مسائل مالی خود دغدغه های تان کمتر شده و زمان بیشتری برای تفریح داشته باشید. همچنین می توانید با آموختن اصول مذاکره، بعنوان معتمد در محافل مختلف دعوت شوید و کارگشای امور خود و دیگران بوده و با حس یرخوردگی از شکست در مذاکرات خداحافظی کنید.

انگیزه های درونی

انگیزه های درونی، عوامل و تمناهایی هستند که کسی جز خود شما از آن آگاه نیست. عواملی مثل عشق، انسان دوستی، و یا رسیدن به شهرت، مقام و یا هر تمایلات دیگری می تواند شما را برای انجام کاری و رسیدن به هدفی ترغیب کند.

آیا ثروتمند شدن نیاز به انگیزه دارد؟

هر اتفاق بزرگی در زندگی نیاز به انگیزه دارد. ثروت سراغ انسان بی انگیزه نمی رود، در پی فردی است که مرتب به آن فکر می کند. در محیط هایی قرار می گیرد که افراد کارآفرین در آن حضور دارند، با اشخاصی سروکار دارد که به ثروتشان عشق می ورزند. سمینارهایی که ثروت آفرینان برگزار می کند، یکی از همین محافلی است که افراد موفق و کارآفرین در آن می درخشند.

افرادی که از صفر شروع کرده اند، افرادی که بارها شکست های بزرگ خورده اند و توانسته اند با مدیریت انگیزه خود را سرپا نگه دارند و پیروز شوند. حضور و مصاحبت با چنین افرادی به شما انگیزه می دهد تا از ادامه راه خسته نشوید و مشتاق به ثروتمند شدن شوید.

عوامل تاثیر گذار که انگیزه را از بین می برند دو نوع هستند

  • عوامل بیرونی
  • عوامل درونی

در نتیجه برای مدیریتِ انگیزه ابتدا باید بررسی کرد، عوامل ناامید کننده بیرونی است مانند: پیر شدن، از دست دادن یک عزیز از خانواده یا دوستان و یا حتی جدا شدن از کسی که دوستش داشته برای همیشه و یا ورشکستگی مالی و یا درونی است، مثل: تفکرات منفی، القائات نادرست، و … . در چنین شرایطی شخص ممکن است انگیزه خود را از دست داده احساس کند دیگر قادر به ادامه زندگی نیست در حالی که با یک تغییر و جایگزینی درست می تواند شرایط خود را بهبود دهد.

برای کنترل و مهار عوامل درونی باید عوامل بیرونی را نیز کنترل کنید. مثلا باید مراقب باشید که در چه گروه هایی قرار می گیرید، گاهی شرکت داشتن در گروه های مجازی که مرتب از شرایط ناله و شکایت می کنند، سبب می شود شما انگیزه خود را از دست داده و احساس پوچی و بدبختی کنید. در عوض شما با می توانید با جایگزین کردن باشگاه های ورزشی و طبیعت گردی، افراد و گروه های مزاحم را از پیرامون خود حذف کرده و نه تنها انگیزه خود را از دست ندهید بلکه آن را بالاتر هم ببرید.

مدیریتِ انگیزه یعنی قدرت حذف و اضافه برخی وقایع و افکاراز پیرامون خود یعنی وقتی چیزی را از دست می دهید، پتانسیل دیگری را جایگزین کنید. وقتی پیر می شوید، مطالعه و آگاهی را جایگزین کنید. مردم اغلب افراد مسن تر را قابل اعتمادتر می دانند و برای محول کردن کارها به آنها بیشتر مراجعه می کنند. وقتی شما برای خود برنامه ریزی داشته باشید و مرتب در طول سال، ماه، هفته و روز برنامه های خود را پیگیری کرده و به نتیجه برسانید، هرگز در عمل انجام شده ای قرار نخواهید گرفت و سکان زندگی از دست شما خارج نخواهد شد.

انگیزه در گیاهان و طبیعت

اگر نگاهی به چرخه ی طبیعت بیاندازید خواهید دید که گیاهان نیز با مدیریت انگیزه خود را حفظ می کنند. مثلا گل آفتابگردان تلاش می کند تا روی خود را به سمت خورشید بگرداند، با این انگیزه که انرژی بگیرد و تغذیه کند. یا گیاهانی که در فصل زمستان همه چیز خود را از دست داده اند، نه شاخی، نه برگی و نه میوه ای دارند، انگیزه خود را مدیریت کرده و با نفوذ بیشتر ریشه هایشان در خاک، خود را تا رسیدن فصل بهار حفظ می کنند و امید خود را از دست نمی دهند.

به گیاهان خودرو هم اگر دقت کنید، خواهید دید که بدون هیچ مراقبتی می رویند، چه بسا خیلی قوی تر از گیاهان گلخانه ای باشند. بنابراین قسمتی از وقایع زندگی دست شما نیست اما قسمت اعظم آن دست خود شماست و با سرمایه گذاری روی خود می توانید چرخه امور را به دست گرفته و اجازه ندهید چیزی دلسردتان کند. برای مدیریتِ انگیزه، شرایط موجود را درک کنید و بدانید این شرایط ماندنی نیست. آدم ها، فصل ها و گرفتاری ها می آیند و می روند و این ریشه های امید و صبر شماست که هر روز قوی تر می شود و نهایتا این شما هستید که رسیدن به بهار نتیجه را جشن می گیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین دوره های آموزشی

دوره جامع کوچینگ سوئیسی